понеделник, 4 ноември 2013 г.

Оригинални, луксозни и приветливи хотели в Албена

Албена е един от най-красивите български курорти по Черноморското ни  крайбрежие. Тук  морето  среща  пясъка. Курортът е удоволствие за всяка  възраст – прекрасен фин пясък и  кристално чисто море.  Албена има за всекиго по нещо.

Комплексът разполага с над 15 000 легла в хотели, разположени на самия  бряг на морето или накацали по  хълмовете с прекрасна гледка  към морето и природния резерват "Балтата".
В хотелите можете да намерите  всички съвременни  удобства: кабелна телевизия, телефон, заведения за хранене, барове, интернет, квалифицирано медицинско обслужване, коли под наем, конферентни зали, открити и закрити басейни, зали и терени за спорт и др.

Да започнем обиколката на крайбрежната ивица от хотел Гергана. Четири звездният хотел е разположен на самия плаж, заобиколен от националния резерват Балтата, там където реката се влива в морето. Непокътнатата природа на резервата и близостта й с пясъка и морето превръщат хотела в уникално място за почивка в Албена. Комплексът предлага единични, двойни стаи,мезонети, малки и големи апартаменти.

За вашето добро настроение се грижат забавни и атрактивни аниматори, те предлагат забавление на различни езици заради многото чуждестранни туристи.
В  комплекс Гергана влиза и хотел Славуна( бившия хотел Гергана 2). И двата хотела са построени в типичния за Албена архитектурен стил, бели стъпаловидни сгради, обърнати към морето. Хотел Славуна приема своите гости в 117 стаи, 9 малки и 1 голям апартаменти и един мезонет. Всички стаи са с невероятна красива гледка към плажната ивица.

Третият хотел от веригата Гергана е хотел Мура(бивш Гергана 2). Още във фоайето се потопявате в морето, морско синия цвят ви подканва да се гмурнете и отдадете на водни забавления. Можете да се настаните в една от 170 стаи и 16 апартамента.

След Мура пристигате в хотел Елица, хотел Нона и  хотел Боряна. Всичките крайбрежни хотели  в идентичен стил и архитектура са символ на Албена. На пощенските картички ви се усмихват дечица и красиви млади момичета точно от тези хотели. Всеки  българин, а вече и чужденец,  разпознава уникалното строителство на хотелите в Албена. Всички те предлагат на гостите си безплатно ползване на басейн, чадър и шезлонг на плажа. Хотелите разполагат с ресторанти, барове.  Срещу допълнително заплащане можете да доведете и вашия домашен любимец на почивка в Албена.

На плажната ивица освен хотели се намират  и няколко водни бази. Там любителите на екстремните преживявания и на водните спортове могат да се  включат в следните атракции и състезания: воден мотор,теглене с ринг и банан и много други.

От 1999 година работи водолазен център Албена. За тези 12 години са проведени хиляди подводни спускания и екскурзии с гости от целия свят. Водолазна екипировка се предоставя под наем, а тези,които желаят да си закупят, могат да го направят от специализирания магазин.

Във водолазния център можете да направите първото си спускане на малка дълбочина. Ако имате водолазни умения и опит, можете да ги подобрите и усъвършенствате като се включите в курсовете за напреднали.

За добрите и обучили се водолази се организират традиционни екскурзии : спускане до потънал кораб на нос Шабла, Спускания на дълбочина до 7 метра ди пещери в местности с уникални форми и скали, намиращи се на 50 км от Албена.